top of page

Behandelingen

U kunt bij mij terecht voor therapeutische behandelingen die zijn omschreven onder werkwijze. Gelieve dit nauwkeurig door te lezen.

Specialiteiten

 

Ik heb verschillende modules gevolgd en afgerond met een certificaat.

 

- Vrouwen en vrouwenklachten 

Denk hierbij aan alle klachten die een vrouw tegenkomt gedurende haar hormonale leven. Er kunnen klachten zijn die uw leven behoorlijk kunnen ontregelen als gevolg van de hormonale schommelingen. VoetreflexPlus™  kan goede ondersteuning en verbetering geven in de klachten. Uw klachten zijn persoonlijk en zullen dan ook goed in kaart gebracht worden. Aan de hand daarvan zal er een behandelplan gemaakt worden.​ Er zijn steeds meer onderzoeken gedaan naar voeding, stress en hormonale schommelingen. Deze kennis zal ik meenemen in de behandeling.

-Veel voorkomende ziektebeelden

Hierbij heb ik de achtergronden geleerd over klachten zoals hoofdpijn, huidproblemen en vermoeidheid. Over deze onderwerpen zijn er speciale massages ontwikkeld. Voorafgaand is er een intake/vraaggesprek om uw klacht goed in beeld te krijgen. Geen hoofdpijn is hetzelfde, elke vermoeidheid uit zich anders en elk mens is uniek. Mijn ervaring is dat klachten verbeteren na een behandeltraject. Het is mooi dat er inzichten worden verkregen, waardoor klachten minder vaak of helemaal niet meer de kop op steken.

- Omgaan met kinderen

Kinderen kunnen bij mij terecht met allerlei problemen. Van ontlastingsproblematiek tot faalangst. Spanningsklachten tot versterken van de weerstand. Belangrijk bij de behandeling van kinderen is dat beiden ouders achter de behandeling staan en daar ook voor tekenen. Voor een kind maakt dat veel uit. Het zal bijdragen aan verbeteren van klachten. In principe wordt het kind zonder aanwezigheid van de ouders behandeld, dit gebeurd altijd in overleg met de ouders. In ons gezondheidscentrum is een wachtruimte aanwezig met literatuur. Daar kan de ouder plaatsnemen.  De intake zal met de ouder(s) apart zijn. Ook voortgangsgesprekken zullen nodig zijn en zonder het kind gebeuren. 

-ADHD & Dyslexie:

Ook hiermee kunt u bij mij terecht. De behandelingen zullen bestaan uit massage, coaching en advies in voeding en supplementie.

-Chinese Kruidenpatentformules:

Als onderdeel van uw behandeling kan ik bepaalde kruiden inzetten die 100% natuurlijk zijn. De kruiden zijn gericht op de verbetering van de conditie van de mens die door een disbalans ontstaan is. De kruiden worden gegeven om een onderliggend probleem op te lossen.

-Oncoreflex®

In april 2018 ben ik gestart met een nieuwe opleiding. In deze opleiding heb ik geleerd over de achtergronden van kanker. Verder zijn er massages die kunnen worden toegepast als u te maken krijgt met oncologie. De massages werken zeer ondersteunend, en draagt bij om bijwerkingen van medicatie te verminderen, denk aan misselijkheid na de chemotherapie. Ook tussen de verschillende chemo's zijn er massages te geven, zodat u fitter de behandeling ingaat. 

Emotioneel komen veel mensen in een achtbaan, ook hierop richten zich mijn consulten. Juist aanraking in deze periode is erg belangrijk voor een goed herstel.

Als het hele traject erop zit, kampen veel mensen nog met gezondheidsproblemen, zoals neuropathische klachten, of een vermoeidheid die maar niet over gaat. Voor de buitenwereld is dit niet zichtbaar. Maar u ondervindt hier dagelijks hinder van. VoetreflexPlus™ massages kunnen goede ondersteuning geven in dit proces, zowel tijdens als na de behandeling van kanker. Het is niet bedoeld ter vervanging van de reguliere zorg.

-Ooracupunctuur:

Oorreflexologie en ooracupunctuur is een moderne westerse manier van reflexzone therapie. De werking is gebaseerd op neurofysiologische principes. 

Het kan worden ingezet bij tal van klachten, zowel psychische als somatische klachten. Daarnaast is het bijzonder effectief bij acute en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat. 

Omdat niet iedereen naalden zetten prettig vind, maak ik ook gebruik van oorzaden. Dit is ook erg effectief in gebruik. 

Deze vorm van behandelen is een erg mooie aanvulling naast de reflexzone therapie.

-Medische Basiskennis

Jaarlijks laat ik mij bijscholen voor mijn medische basiskennis, zodat ik meer achtergrond heb over de achtergronden van pathologieën. Zo heb ik scholing gehad over stress en burn-out. Hierin heb ik de achtergrond geleerd over wat stress doet met het menselijk lichaam. Ook heb ik een scholing gevolgd over het darmenstelsel en de invloed van voeding hierop. De onderwerpen zijn zeer divers. 

Op deze manier vergroot ik mijn kennis, die ik weer kan inzetten tijdens de consulten.

-Verdere verdieping

Een aantal keer per jaar heb ik intervisie, waarin wij verschillende onderwerpen uitdiepen, en onze professionaliteit vergroten.

Een onderwerp waarin wij ons hebben gespecialiseerd is pijn in de voeten, en neuropatische klachten. Veel mensen hebben problemen met hun voeten, door een verkeerde voetstand, operatie of als gevolg van een andere aandoening. Maar ook stijfheid, gespannenheid of vergroeiing komt voor.

Wij hebben de verschillende oorzaken en achtergronden uitgezocht waardoor wij erg gericht kunnen werken op deze klacht. De behandeling is vooral gericht op het volledig los masseren van de voeten door middel van de speciale 4 lagen®techniek.

Verder gebruik ik vaak voetoefeningen die men thuis kan toepassen, zodat u zelf ook de bewegelijkheid van de voet kunt vergroten.

VoetreflexPlus™ therapie geeft veel verlichting in pijnklachten.

bottom of page