top of page

VoetreflexPlus™

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. 

De wortels van de voetreflexologie ligt waarschijnlijk in China en India, maar ook de Egyptenaren en Indianen gebruikten al voetmassages. 

 

Ik ben opgeleid door Total Health, 

Zij hebben een methode ontwikkeld die uniek is. Namelijk de VoetreflexPlus™.

Dit betekent dat er een combinatie wordt gemaakt van Chinese en westerse voetreflexologie. Dit biedt zeer veel mogelijkheden en versneld de effecten van de behandeling. Daarnaast wordt in de VoetreflexPlus™ ook gebruik gemaakt van de oorreflexzones, beenreflexzones en handreflexzones. U krijgt dus een zeer uitgebreide en op maat gemaakte behandeling.
 

De Chinese methode:

Deze methode bestaat vooral uit glijdende technieken, waarbij de druk wordt opgebouwd. Naast het masseren van de Chinese reflexzones wordt er ook gemasseerd op de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Meridianen zijn energiebanen die door het hele lichaam lopen. Het kan voorkomen dat er een pijnpunt of triggerpoint op deze baan bevindt, deze wordt opgespoord en behandeld. 

De Chinese methode beperkt zich dus niet alleen tot de voeten. Het is zeer afhankelijk van de klacht waar er behandeld wordt. 

De westerse methode:

In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. 

De westerse methode is ontwikkeld door een Amerikaanse arts. Dr. William Fitzgerald, Later heeft de fysiotherapeut die samenwerkte met deze arts deze methode uitgewerkt. 

Er wordt gewerkt met verschillende massagevormen.

Namelijk de neurologische vorm, hierbij wordt er daadwerkelijk druk gegeven op de zones die corresponderen met het lichaam.

Het kan voorkomen dat er bepaalde zones erg gevoelig zijn, of dat een bepaalde aanraking niet verdragen wordt, dan werk ik met massages waarbij niet of nauwelijks druk wordt gegeven.

Afhankelijk van uw conditie wordt de druk afgestemd. 

Naast de lichamelijke massage is er zeker aandacht voor andere aspecten van het leven. Zo wordt de geest, bezieling, emotie, en voeding meegenomen in de behandeling. Het kan nodig zijn dat er een samenwerking ontstaat met andere therapeuten of artsen, alles wordt in samenwerking met u gedaan. 

bottom of page