Welkom

Welkom op de site van VoetreflexPlus™ therapie Elsbeth Drogt. 

Voetreflextherapie is een natuurgeneeskundige therapie die het natuurlijke genezingsproces van het lichaam ondersteunt en bevordert, waardoor tal van klachten verbeterd of verholpen kunnen worden.

Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Ook bij chronische ziekten kan VoetreflexPlus™ goede ondersteuning bieden.

Er wordt op een andere manier naar klachten en symptomen gekeken, namelijk vanuit de holistische visie. Dat wil zeggen dat een klacht of symptoom niet een opzichzelfstaand gegeven is. Het is vaak een gevolg van een bepaalde oorzaak, dit wordt onderzocht.  Een mens is niet los te koppelen van zijn omgeving. Een mens is compleet met lichaam, ziel en geest, dit wordt allemaal  meegenomen tijdens een consult. Naast de VoetreflexPlus™ massages geef ik, indien nodig, als onderdeel van de behandeling hier een stukje coaching in. 

Klachten en symptomen kunnen een poging van het lichaam zijn om het lichaam te reinigen. Bepaalde VoetreflexPlus™ massages kunnen worden ingezet om hun ontgiftende werking. 

Naast de VoetreflexPlus™ massages geef ik soms adviezen in voeding of lifestyle​ die ondersteunend kunnen zijn in het natuurlijke proces naar herstel toe. U kunt denken aan bepaalde ontspanningstechnieken, oefeningen uit de mindfullness, ademhalingstechnieken of oefeningen uit de gelukskunde.

U kunt met allerlei klachten bij mij terecht. Denk aan klachten met de spijsvertering, pijnlijke spieren, problemen met gemoedstoestand, chronische vermoeidheid, huidproblematiek, hoofdpijn, hormonale problemen en nog veel meer. De behandelingen kunnen probleemoplossend werken maar ook een hele goede ondersteuning bieden bij chronische ziekten. Pijn kan verminderen, of kan dragelijker worden.

VoetreflexPlus­™ is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Heeft u een vraag over uw specifieke klacht, neem gerust telefonisch of via de mail contact met mij op.

Er kunnen omstandigheden zijn waarbij VoetreflexPlus™ therapie gecontra-indiceerd is. Heeft u hier twijfel over, dan wil ik u graag te woord staan.

Een contra-indicatie is bijvoorbeeld een orgaantransplantatie.

Het is belangrijk om tijdens de intake zo volledig mogelijk te zijn en geen informatie achter te houden.

Bent u nieuwsgierig geworden, of heeft u een vraag? U mag altijd contact met mij opnemen.