top of page

Wie ben ik

Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met voetreflex. Ik ontdekte wat de behandelingen kunnen betekenen en was hier zeer verbaasd over. Ik vind het erg bijzonder wat mijn voeten over mij vertellen. 

Naast dat de behandelingen zeer ontspannen waren, heeft het mij verder geholpen. Ook heeft het bijgedragen aan mijn ontwikkeling als mens.

Ik werd erg enthousiast en heb mij toen ingeschreven als student bij

Total Health. Ik heb bij hen de drie jarige HBO opleiding VoetreflexPlus™ gevolgd en met succes afgerond. Daarnaast heb ik bij hen ook de medische basis kennis gevolgd en afgerond.

Door de medische basiskennis heb ik zeer veel respect gekregen voor het menselijk lichaam . Meer dan ik al had. Bekijk alleen al de werking van het immuunsysteem, hier heb ik dan ook mijn afstudeeronderzoek aan gewijd. Ik heb onderzoek gedaan naar het ontstaan van auto-immune aandoeningen, en of ik hier met VoetreflexPlus™ iets in kan betekenen. Daarnaast vroeg ik mij af waarom het een aandoening is die vaker bij vrouwen voorkomt. Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u vragen over dit onderwerp, neem gerust contact met mij op.

Ik vind het bewonderenswaardig dat het lichaam in staat is om ziektes en pathogenen op te ruimen. Ik heb het geluk dat ik mensen daarbij mag ondersteunen en begeleiden op wat voor vlak dan ook. Ik ben erg dankbaar wat de natuur ons te bieden heeft, en dat wij hiervan gebruik mogen maken. Het is mijn passie om deze oude kennis over te dragen. 

Het behandelen doe ik vanuit mijn hart, met groot respect voor een ander. Ik mag even meewandelen en meekijken met iemand. Dat vind ik erg bijzonder. Het is mooi om veranderingen waar te nemen.

Na het afronden van mijn beiden studies heb ik nog een studiereis naar China gemaakt. Ik heb daar gestudeerd bij het Beijing International Acupuncture Training Center. Daar heb ik verschillende Tuina technieken mogen leren, die ik nu in de praktijk mag brengen. Dit zijn Chinese massagetechnieken die op het gehele lichaam worden toegepast. Ook mocht ik met verschillende artsen meekijken in de ziekenhuizen. Het was een hele ervaring. 

bottom of page